DIARABY JAMM FESTIVAL

FESTIVAL FOR VESTAFRIKANSK KULTUR, MUSIK OG DANS

Ordene ‘diaraby’ og ‘jamm’ betyder kærlighed og fred på de to vestafrikanske sprog bambara og wolof.


Med Diaraby Jamm Festival fejrer vi  det nysgerrige kulturmøde, mangfoldigheden og ikke mindst den enorme kulturelle og musikalske rigdom, man møder i Vestafrika.


Til festivalen kan du opleve koncerter med danske og udenlandske artister fra allerøverste hylde – både upcoming og etablerede artister, deltage i workshops med nogle af de bedste undervisere inden for vestafrikansk dans og musik, gynge med til energiske danseshows, shoppe tøj og mode fra det afrikanske kontinent, drikke bittersød ataya (the) og spise varme, krydrede retter fra det vestafrikanske køkken.

Alle er velkomne!

OM FESTIVALEN

Diaraby Jamm Festival er en årlig begivenhed hos Institut for (X) på Godsbanen i Aarhus med fokus på vestafrikansk kultur. Det er i 2019 tredje gang at vi afholder festivalen.

Vores mission er at eksponere danske artister der beskæftiger sig med musik og dans fra de vestafrikanske lande og særligt at understøtte den musikalske talentmasse, så vi får mere mangfoldighed og kvalitet på den danske musikscene.

Festivalens andet formål er at skabe en større interesse for vestafrikansk kultur i almindelighed og musik og dans i  særdeleshed. Vi håber at flere på den måde har lyst til at deltage aktivt i fællesskaber med vestafrikansk kultur som fokus. Projektet skal altså styrke både den kulturelle og den musikalske mangfoldighed i Danmark.

Vi har erfaret at det er svært for artister med afrikansk baggrund at finde en platform for deres kunst i Danmark, samtidig med at vi oplever en øget interesse for afrikansk musik og kultur i almindelighed. Vi opfatter os selv det sted hvor kunsten og nysgerrigheden kan mødes. Festivalen har derfor et dobbelt fokus på at positionere artister inden for genrerne og samtidig at skabe et rum for kulturel og musikalsk dialog.

Diaraby Jamm festival er en folkelig begivenhed, hvor alle er velkomne. Vores ambition er at formidle vestafrikansk musik og dans for alle (med eller uden forudgående kendskab) på en genkendelig og dog overraskende og farverig måde.

Hvem er vi?

Bag festivalen er kulturforeningen Diaraby Jamm. Bestyrelsen består af medlemmer som enten har rødder i Vestafrika eller som har beskæftiget sig med vestafrikansk kultur, musik og dans i mange år. Festivalen er afviklet udelukkende af frivillige kræfter og er non-profit.

Aske Jervin jensen

Aske Jervin jensen

Projektkoordinator og PR

Ida brandt

Ida brandt

Økonomi

Modou Traore

Modou Traore

Booking

Emil Christian Gram

Emil Christian Gram

Grafik og PR

Peter Peter

Peter Peter

Booking og hus-DJ

Email os

Mail

info@diarabyjamm.org

Telefon

+45 2259 7909

Chat

m.me/diarabyjamm

#diarabyjammfestival